Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο νέο του σπίτι, ανοίγει την πόρτα του σε όλα τα παιδιά



Σκοπός του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου είναι η συμμετοχή των παιδιών στο παιχνίδι. Μέσα από τις συλλογές του τα παιδιά εξερευνούν το σύμπαν του παιχνιδιού. Αντικείμενα, που το καθένα από μόνο του μοιάζει ασήμαντο, μπαίνουν σε σύνολα συνθέτοντας μαγικούς κόσμους και δημιουργούν μοναδικές εμπειρίες στους μικρούς επισκέπτες. Με το παιχνίδι τα παιδιά εξελίσσονται, μαθαίνουν, κατανοούν τον κόσμο γύρω τους και κυρίως χαίρονται. 

Όλα τα παιδιά μπορούν να παίξουν, μεγάλα ή μικρά, παιδιά με προβλήματα όρασης ή με μαθησιακές δυσκολίες ή και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Γιατί το παιχνίδι δεν κάνει εξαιρέσεις. Τα παιδιά χρειάζονται το παιχνίδι και το Παιδικό Μουσείο θα πρέπει να το προσφέρει σε κάθε παιδί, χωρίς εξαιρέσεις. Για να είναι όμως όλοι οι χώροι του μουσείου προσβάσιμοι σε όλα τα παιδιά, χρειάζεται να φτιαχτούν ράμπες και ένας ανελκυστήρας για να έχουν την δυνατότητα να το επισκεφτούν παιδιά σε βρεφικά καροτσάκια ή σε αναπηρικά αμαξίδια.
Εδώ στο Παιδικό Μουσείο όλα είναι παιχνίδι. Ακόμα και τα πιο ευτελή πράγματα όπως το σαπουνόνερο, γίνονται κομμάτι της διασκέδασης των μικρών φίλων του μουσείο δημιουργώντας εντυπωσιακές φυσαλίδες. Με εφόδια τη φαντασία και με διάθεση  συνεργασίας οι μικροί επισκέπτες παίζουν και καλλιεργούν ομαδικό πνεύμα με σεβασμό στην διαφορετικότητα του καθενός.
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ως ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, εδώ και τριάντα χρόνια αγκαλιάζει τα παιδιά από την προσχολική τους ηλικία και συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας τους. Σήμερα το Παιδικό Μουσείο στρέφεται προς την κοινωνία και αναζητά στήριξη για να συνεχίσει να εκπαιδεύει τους μικρούς πολίτες του αύριο. Ας γίνουμε όλοι αρωγοί σε αυτή του τη προσπάθεια, για να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τη χαρά του παιχνιδιού.  

  

Δανάη Μπασαντή

Πρέσβειρα καμπάνιας οικονομικής ενίσχυσης του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου 

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/hcm
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε με την πλατφόρμα


1 σχόλιο: