Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Comicdom Con Athens 2017 – Η ιστορία του κινηματογράφου και ο Ερωτόκριτος σε κόμικς!



Η ετήσια έκθεση Comicdom Con ξεκίνησε στην Αθήνα από τη Παρασκευή 7 Απριλίου και εκατοντάδες λάτρεις των κόμικς προσήλθαν στο κτήριο της Αμερικάνικης Ένωσης στην οδό Μασσαλίας 22.
Σε όλους τους ορόφους της έκθεσης συναντούσε κανείς πολύχρωμες αφίσες και όλων των ειδών τα comics. Πολλοί ήρθαν μεταμφιεσμένοι και άλλοι πάλι αρκέστηκαν σε κάποιο αξεσουάρ όπως κόκκινες ή μοβ περούκες, καπέλα, σπαθιά ή έντονο βάψιμο στο πρόσωπο που να θυμίζει μαχητή, μούμια ή μάνγκα.
Ήταν μεσημέρι όταν φτάσαμε και επικρατούσε μεγάλη κοσμοσυρροή. Με την είσοδό μας στο χώρο της έκθεσης πέσαμε κατά λάθος πάνω σε ορδές cosplay anime που στριμώχνονταν στο πεζοδρόμιο. Έπειτα μπήκαμε στον ανελκυστήρα για να ανέβουμε στον τρίτο όροφο μαζί με έναν τύπο, ντυμένο στα μαύρα, με γένι και μια τεράστια κατάνα περασμένη στην πλάτη του. Φυσικά επικρατούσε το αδιαχώρητο σχεδόν σε όλους τους χώρους. Στο τέλος καθώς προσπαθούσαμε να προσπεράσουμε το συνωστισμένο πλήθος και να βγούμε από το κτήριο σκοντάψαμε πάνω στους Power Rangers! Το σίγουρο είναι ότι ζήσαμε σουρεάλ καταστάσεις.
Δύο comic που ξεχώρισα φέτος και αγόρασα είναι το Filmish του Edward Ross και τον Ερωτόκριτο των Γ. Γούση, Δ. Παπαμάρκου και Γ. Ράγκου. Ο Edward Ross διάλεξε να παρουσιάσει στους αναγνώστες του τον κόσμο του κινηματογράφου, μιας τέχνης που πλέον καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την σύγχρονη κουλτούρα μας. Ενώ οι έλληνες δημιουργοί επέλεξαν να δώσουν μορφή και χρώμα στη παράδοση, σχεδιάζοντας το έμμετρο ερωτικό μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου. Και τα δύο αυτά comic είναι πολύ ιδιαίτερα και οι συγγραφείς  τους κατάφεραν να πάνε το comic σε άλλο επίπεδο. 



Filmish
Η ιστορία του κινηματογράφου και οι πρακτικές του καρέ καρέ από την απαρχή μέχρι σήμερα.
Διάβασε εδώ περισσότερα.

Ερωτόκριτος
Διάβασε εδώ περισσότερα.


Κείμενο & Φωτογραφίες: Δανάη Μπασαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου