Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Art Athina 2016: Έμπνευση και εντυπώσεις



Το κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου άνοιξε και φέτος τις πύλες του για να φιλοξενήσει τη διεθνής συνάντηση σύγχρονης τέχνης που έχει γίνει θεσμός από το 1993. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους προβάλλοντας τους προβληματισμούς της σύγχρονης τέχνης.

Ξεκινώντας την περιήγηση μας από το δεύτερο όροφο  συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βoom Bοοm DADA: The Ainigma” του Kids Lab το οποίο με αφορμή την εκατοστή επέτειο του κινήματος Νταντά έδινε σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες. Στο ειδικά σχεδιασμένο εκθεσιακό περιβάλλον, μεγάλοι και παιδιά μέσα από παιχνίδια ζωγραφικής, λέξεων και κολάζ έρχονταν σε επαφή με τις ντανταϊστικές καλλιτεχνικές πρακτικές.


Στην έκθεση συμμετείχαν μουσεία, συλλογές αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από δεκατρείς χώρες. Τιμώμενη συλλογή για φέτος ήταν η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων που παρουσίασε μια σειρά από σημαντικά έργα Ελλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνα, που έπαιξαν ρόλο στην καλλιτεχνική και θεσμική κατοχύρωση του εκσυγχρονισμού. Στη συλλογή περιλαμβάνονται έργα του μετα-ιμπρεσιονισμού, του κινήματος του φωβισμού, του εξπρεσιονισμού και του σουρεαλισμού.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (Σωζόπολη Ανατ.Ρωμυλίας 1889-Αθήνα 1977) Νεκρή Φύση Ελαιογραφία, 64Χ80 εκ
Η φετινή έκθεση του Art Athina έχει διάρκεια τρεις μέρες, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου.


Από τη πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι πιο οργανωμένη από τα προηγούμενα έτη.
 



Η Art Athina είναι μια γιορτή της τέχνης που σίγουρα θα απολαύσει και φέτος το φιλότεχνο κοινό.



Κείμενο: Δανάη Μπασαντή  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου